Peak Performance Buoyancy

Peak Performance Buoyancy

Goed uitgetrimd door het water zweven is niet altijd even gemakkelijk. Vooral beginnende duikers, duikers die al geruime tijd niet meer gedoken hebben of duikers die juist een nieuwe eigen duikset hebben aangeschaft, is het best lastig om gecontroleerd boven de bodem te blijven.

Peak Performance Buoyancy

Nitrox / Enriched air diver

De tijd vliegt. Zeker onder water. Glijdend lang de mooie riffen of interessante wrakken die de onderwaterwereld ons biedt besef je pas hoe snel de tijd kan gaan en moet je alweer naar de oppervlakte. Toch is er een verantwoorde manier om je duiktijden serieus te verlengen. En dat is duiken metNitrox fles verrijkte lucht, oftewel wordt een Enriched Air Duiker.

Nitrox / Enriched air diver
Nitrox / Enriched air diver
Finkicks duiker

Finkicks duiker

De Finkicks specialty is een hele bijzondere, het is namelijk door Duikcentrum de Tuimelaar hier in Nederland ontwikkelde. Hij is bedoeld om je beter te leren bewegen in het water: makkelijker, efficiënter, met minder stof. Je leert in deze cursus twee nieuwe vinslagen die je helpen bij het vooruit bewegen: de frogkick en de proper flutterkick.

Finkicks duiker

Ijsduiker

Als je aangetrokken wordt door avontuur en ongebruikelijke, uitdagende duiken, probeer dan eens onder het ijs te duiken.
Tijdens de cursus duik je met een PADI-professional in een van de extreemste avontuurlijke specialty’s die sportduiken te bieden heeft.

Ijsduiker
Ijsduiker
Nachtduiker

Nachtduiker

Als de zon ondergaat trek je je duikspullen aan, zet je je duikmasker op en stop je je ademautomaat in je mond. Je ademt diep in en je stapt de onderwaternacht in. Hoewel je vaker heeft gedoken, zak je deze keer een nieuwe wereld in en kijk je hoe die tot leven komt onder de gloed van je duiklamp.

Nachtduiker

Droogpak duiker

Wil je tijdens je duik graag lekker warm blijven? Duik dan droog. Ja! In tegenstelling tot een natpak houdt een droogpak het water buiten en zo blijf je warm! Zelfs in verrassend koud water.

Droogpak duiker
Droogpak duiker
Diepduiker

Diepduiker

Regelmatig liggen mooie duikstekken buiten je bereik omdat het doel van de duik dieper ligt dan waarvoor je bent opgeleid. Dat kunnen mysterieuze wrakken zijn of bijvoorbeeld prachtige vissen, die je eigenlijk alleen maar op grotere diepten kan vinden.

Diepduiker

Wreckduiker

Of ze nu expres zijn afgezonken om als kunstmatig rif te dienen of dat ze het resultaat zijn van een ongeluk, wrakken laten je een fascinerende blik werpen op het verleden. Voor de meeste duikers zijn gezonken schepen, vliegtuigen en zelfs auto’s bijna onweerstaanbaar omdat het boeiend is om ze te verkennen, omdat ze spannende ontdekkingsmogelijkheden bieden en omdat ze vaak vol onderwaterleven zitten. In de PADI Wrakduiker-cursus leer je de fijne kneepjes van lonend, verantwoord wrakduiken.

Wreckduiker
Wreckduiker
Onderwater navigatie

Onderwater navigatie

Het is niet prettig als je onderwater niet precies weet waar je bent. En een aantal malen opstijgen om je positie weer te bepalen is niet alleen lastig, het is ook niet verstandig in verband met de opname van stikstof in je lichaam. Daarbij verbruik je ook veel lucht doordat je niet efficiënt de weg onder water kan vinden.

Onderwater navigatie

Digital Underwater Photography

Onderwaterfotografie is één van de populairste duikspecialty’s, en met de opmars van zoveel soorten onderwatercamera’s waar men uit kan kiezen, is het nog makkelijk en nog leuker dan ooit tevoren om je onderwaterduikavonturen vast te leggen. De PADI Digital Underwater Photographer-cursus (digitale onderwaterfotografie) helpt je snel op weg, of je nu een compactcamera hanteert of een meer professionele digitale spiegelreflexcamera zoals beroepsfotografen.

Digital Underwater Photography
Digital Underwater Photography