Donderdagavondduikje met de VID’s

Om half vier piept de VID Whatsapp met een berichtje over onze geplande bootduik op Vinkeveen. Het waait te hard, en de golven slaan over de steiger: onze bootduik moet verzet worden.

Even dreigt onze tweewekelijkse clubduik in het water te vallen, tot het idee geopperd wordt om een duikje in de Spiegelpolder te maken. Toch nog lekker even het water in!

Om 19:00 verzamelen we met 6 duikers en onze tweepersoons steun- en toeverlaat (Marion en Henk) op de parkeerplaats op het Googpad in Nederhorst Den Berg. Na het omkleden lopen we de 150 meter naar de duiksteiger, stijgende temperaturen in ons pak op deze warme zomeravond.

Na een verfrissende sprong in het water van de Spiegelpolder ondernemen we met gescheiden buddyparen een heerlijke duik linksom met een 3-5 meter zicht en behoorlijk veel vis: wat baarsjes en vooral veel grondels. In de bovenste meters meten we een watertemperatuur van 20 graden, waarmee zelf de meest optimistische nat-pakkers (die op de parkeerplaats commentaar kregen op hun keuze voor een 5mm) een buitengewoon comfortabele terugweg hadden.

Teruggekomen bij de steiger ontdekt 1 buddypaar eindelijk de auto die daar kennelijk al die tijd vlak voor hun neus lag, en het laatst teruggekomen stel wordt nog even getrakteerd op 2 snoeken die hun voorgangers waarschijnlijk onder de steiger weggejaagd hebben. Bonus!

Op de parkeerplaats worden we heerlijk onthaald met koffie, thee en een lekker koekje. We kletsen lekker na, alvorens we weer de auto in stappen. Snel weer!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights