Laatste nieuws

Geen categorie

Geef een duikervaring cadeau

Heb je je altijd afgevraagd hoe het zou zijn om onderwater te ademen? Als je weleens wilt duiken maar er nog niet klaar voor bent om een volledige duikcursus te volgen voor je duikbrevet, dan is het Discover Scuba Diving-ervaringsprogramma iets voor jou. Dit programma volg je in ons zwembad. Discover Scuba Diving is geen cursus voor een duikbrevet maar een snelle en plezierige introductie in wat ervoor nodig is om de onderwaterwereld te verkennen.Om deel te kunnen nemen aan een PADI Discover Scuba Diving-ervaring moet je ten minste 10 jaar oud zijn. Ervaring met duiken is niet nodig maar je moet een redelijke lichamelijke conditie hebben.

Neem contact op via:
info@duikcentrumloosdrecht.nl
of
bel direct met 06 288 377 98

Geen categorie

Vanaf vandaag verkrijgbaar bij DCL

KUBI dry gloves zijn makkelijk te bevestigen en zeer gemakkelijk in gebruik, betrouwbaar en gemaakt van degelijk materiaal. Niet voor niets zie je veel technische duikers met deze handschoenen duiken!
De montage delen (ringen ) op het pak en op de handschoenen zijn gemaakt van aluminium, de wijze van montage zorgt ervoor dat de seals van het droogpak onbeschadigd blijven, hiernaast zijn alle onderdelen ook los verkrijgbaar en kun je aan de waterkant de onderdelen in
een handomdraai vervangen.

Deze kit bevat compleet systeem met ringen, handschoenen, binnenhandschoenen en tasje. Je kan kiezen uit verschillende diameters van ringen 80mm, 90mm en 100mm.

Geen categorie

Nieuwe samenwerking voor Duikmedische keuringen

Het heeft lang geduurd voordat wij een nieuwe en betrouwbare Duikmedische keuring arts hebben gevonden maar eindelijk is het zover.
Wij zijn een nieuwe samenwerking aangegaan met Bram Querido van Qdiving.
Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om een duikmedisch onderzoek te ondergaan om vaste te stellen of het veilig is om te duiken of niet.
Bram zal de eerste woensdag van de maand bij ons in Loosdrecht keuringen houden en heeft elke avond plaats voor 6 duikers.
De eerste twee data zijn:
Woensdag 7 november en afwijkend woensdag 28 november.
Vaste kosten € 60,- per duiker betaalbaar per mobiele pin of contant.

Wil je ook gekeurd worden neem dan contact op met ons via info@duikcentrumloosdrecht.nl of bel op 06 288 377 98

Divemaster

Top evenement georganiseerd door onze DMIO’s

Het zat 4 maanden in de planning, een afsluiting van hun 9 maanden durende opleiding en gisteren was het eindelijk zover. Ons DMIO evenement van Jan, Miranda en Martijn. Wij zijn om 07:45 uit Utrecht vertrokken richting ” Resort Marina Oolderhuuske” om in de Zuidplas in Roermond te duiken. Daar zijn wij super opgevangen door onze DMIO’s en de staf van Enjoy diving.

Spannend je eerste briefing geven voor een groep van meer dan 20 duikers maar het ging ze alle drie goed af. Ze hebben ons begeleid tot in de puntjes toe. Ingelogd, uit gelogd en mensen geholpen, wat een service. Na de eerste duik stonden er ook broodjes, thee en koffie voor ons klaar.

De meeste hebben dan ook nog een duik gemaakt in het helaas hele slechte zich in de Zuidplas. Maar ja, het zicht kon de dag niet verpesten, wij hebben genoten van prachtig weer, super begeleiding en een lekkere lunch.

Even snel een debriefing geven aan onze DMIO’s en dan samen richting het avond eten. Ook dit was super geregeld door Jan, Martijn en Miranda.

Nou na zo een dag zat er niks anders op dan onze bewondering en waardering voor hun uit te spreken en hun te feliciteren met het behalen van hun Divemaster brevetten. Martijn, Miranda zijn nu helemaal klaar, Jan heeft nog een paar kleine dingen nog te gaan maar is goed op weg.

Gefeliciteerd, wij hebben een top dag gehad, dank jullie wel!

Geen categorie

Navigatie skills op de proef gesteld

Deze week stond de PADI Navigatie specialty op de agenda. Een super specialty waarbij je leert goed navigeren onderwater. Wij gingen met een gezellige groep cursisten afgelopen zaterdag richting Vinkeveen om hun geleerde skills op de proef te stellen. Dat waren ze zeker aangezien dat er ook werkzaamheden uitgevoerd waren op Zandeiland 4. Slecht zicht zorgt ervoor dat iedereen zich echt extra moest concentreren en zeker goed gebruik moest maken van de aangeleerde skills.

Maickel, Michelle, Kim, Marion en natuurlijk Maurits, Gefeliciteerd allemaal, jullie hebben het super gedaan en kunnen trots zijn op jullie prestatie. Wij zijn erg trots op jullie.

 

 

Utopia

Proefduik op locatie “Utopia”

Een week geleden zijn wij benaderd door Adriaan van Utopia in verband met de mogelijkheid om een proefduik te geven in de Utopia vijver. Hij wilde Shelley en Jessie bedanken voor hun ondersteuning tijdens zijn “Swim to fight cancer” Nou, zo een uitdaging kan je niet laten lopen. Dus afgelopen vrijdag vertrokken Phil, Hans en Sylvia richting Utopia. Daar zijn wij met open armen ontvangen door iedereen, maar vooral door Adriaan, Shelley en Jessie. Na een korte briefing gingen wij met de twee meiden te water, goed zicht was er niet maar wel erg gezellig. Wij komen dinsdag 18 september ook in de uitzending die te zien is om 19:30 op SBS6!

Maar hier zijn een paar foto’s en als voor proefje een link naar ons interview.

http://www.utopiatv.nl/video/detail/205528/jessie-en-shelley-krijgen-duikles/overview/clip/2018-09-17

 

Geen categorie

Jaarlijkse buitenwater duik met PADI Seals

Met een grote groep enthousiaste PADI Seals hebben wij volgens traditie onze jaarlijkse buiterwater duiken gemaakt bij Vinkeveen.Na een gezellige duikstond de party tent van Duikteam Loosdrecht klaar en kreeg iedereen een warme chocomel met slagroom en een broodje warme worst. Na opgewarmd te zijn werden de logboeken ingevuld en ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Bedankt aan alle kinderen en ouders die hebben meegedaan en aan alle staf leden van D.C.L. die deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Geen categorie

PADI Womens day – Super gezellig

Afgelopen zaterdag was het world wide PADI Womens dive day en wij bij Duikcentrum Loosdrecht hebben er voor het eerst ook aan mee gedaan. De vlag hing hoog in de paal op Vinkeveen en daaronder hebben de meiden alle gezelligheid beleefd van duiken in Nederland. Miranda heeft iets verteld over oceaan vriendelijke zonnebrand en natuurlijk over duiken in Nederland. Samen hebben de vrouwen dan twee super duiken gemaakt tussen de snoek baarsen, baasjes, palingen en zoetwater kreeftjes. Een TOP dag zonder meer en zeker een datum om vast te zetten voor volgende jaar…

PADI Womens dive day