Weer feest bij Duikcentrum Loosdrecht

IMG_6522
719935CB-937C-422E-A9C9-8BFA54178F32_1_105_c

Weer feest bij Duikcentrum Loosdrecht.
Dit keer zetten we onze Padi IDC staf instructeur Phil in het zonnetje.
Hij heeft namelijk afgelopen jaar meer dan 50!! cursisten opgeleid.

Wij zijn ontzettend blij met Phil.
Hij zet iedere duiker in zijn kracht en geeft nooit op.

Phil staat klaar voor alle duikers en voor zijn hele team.
Niks is te gek.

Phil van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mooie prestatie.

Wij wensen je nog heel veel leuke en gezellige opleidingen toe.

VID’s van Duikcentrum maken hun eerste duik van 2024

Een nieuw jaar begint bij de VID’s van Duikcentrum Loosdrecht altijd met een frisse duik in Vinkeveen. Dit jaar was geen uitzondering.
Vanaf 10 uur begon de voorbereiding in de koude lucht. Echt fris maar gelukkig had een van onze toppers een grote bus bij zich waarin iedereen kon omkleden. Iedereen klaar en hup naar de waterkant om een korte duik te maken.
Wat misschien leuk is om te weten,  de groep van dit jaar is zeer gevarieerd qua duikervaringen.
Zo hadden wij mensen mee die vanaf dag 1 lid zijn van het team, maar ook nieuwe leden die pas duiken vanaf oktober en dus nog maar weinig ervaring hebben.|
Wat wel extra stoer was is “onze” Ilse zij is pas 12 jaar en dook gewoon mee in de kou.
Super cool gedaan allemaal.

Na de duik was er veel te bespreken en konden we met elkaar even opwarmen.
Natuurlijk proosten wij met elkaar op het nieuwe duikjaar.

Geweldige dag!

 

VID’s duiken in de Boschmolenplas

Afgelopen zondag 06-08 trokken de VID’s naar de Boschmolenplas in Heel, Limburg, voor het maandelijks zondag uitje. Voor de meeste van ons een flinke rit van bijna twee uur, maar deze plas zou dan ook de moeite waard moeten zijn.
Eenmaal aangekomen op locatie was het een plekje zoeken op de aardig vol lopende parkeerplaats. Gelukkig konden we met z’n allen redelijk bij elkaar staan, wel zo gezellig. Inmiddels was het ook al een tijdje aan het regen, en dat zou de rest van de dag niet echt meer ophouden. Maar goed, dat hield ons in ieder geval niet tegen, nat worden we toch!

Nadat iedereen gearriveerd was, gingen we even kort de duikstek verkennen. De Boschmolenplas kent vier ingangen waar je te water kunt. Zelf stonden we met de auto’s het dichts bij ingang 4, wat dus ideaal was om in te stappen. De buddyparen werden ingedeeld, en was het tijd om de sets op te bouwen en aan te kleden.
Tegen 11.00 uur gingen we te water voor de eerste duik, de meeste kozen ervoor om vanaf de kant rechts af te slaan waar een groot aantal objecten zouden moeten liggen. We zijn zeker van alles tegen gekomen, van vrachtcontainers tot boot wrakjes, buizen, vliegtuig, een (duik) Minion en meerdere platformen. Ook aan onderwater leven geen gebrek. Naast veel beplanting en grassoorten, zat hier ook voldoende vis. Veel klein spul en kwalletjes.
Één duikpaar was zo gelukkig om een Snoekbaars en karper te zien!

Na een klein uurtje duiken was het even bijkomen aan de kant met een kop koffie of thee en meegebrachte lunch. Het was ook even kort gestopt met regenen, dat was wel zo fijn.
Na de lunch gingen de meeste nog voor een tweede duik. De buddy paren werden hier en daar wat door elkaar gehusseld. Sommige kozen ervoor om een andere ingang te kiezen om zo nog een ander stuk van het duikgebied te verkennen.
Naderhand was het de spullen inpakken en omkleden, dit keer in de regen helaas. Nog even kort nagepraat maar daarna afscheid genomen van elkaar voor de lange terugreis. Al met al een zeer geslaagde dag, en zeker de moeite waard om nog een keer terug te komen!

Kids club in Zeeland

Afgelopen zaterdag gingen de Jr open water duikers van Duikcentrum Loosdrecht’s kids club naar Dreischor voor 2 Zeeland duiken. Verzamelen bij de parking Frans Kokrif en na de briefing en buddycheck een heerlijke duik gemaakt. Genieten van de vele krabben, kreeften, gondels, een enkele paling, mooi gekleurde schelpen en begroeiing. Na de duik hadden de support-ouders de worstjes opgewarmd en het brood klaargezet, zodat we lekker konden eten. Hierna zijn we naar het Dreischor gemaal gegaan om ook daar een duik te maken. Wat een pracht onder water. De Kids, meeduikende vader en staf genoten van de vele kreeften en krabben. Na de debriefing gingen de Kids, met een brede glimlach, mee om de dag met een hapje af te sluiten bij de snacktent. Een super dag, op naar de volgende kids-duik. Ouders bedankt voor de hulp en gezelligheid, was top.👌

Duik kap voor minder koude waters

Nieuw in onze assortiment, de BARE Exowear kap.🤩

De duikvraag die iedereen zichzelf stelt; wel een kap dragen of niet?

Vanaf nu hebben wij een oplossing

De Bare Exoware houdt het lichaam warm – bied bescherming, is comfortabel, heeft ademend vermogen en fexibiliteit in laagjes. ExoWear doet dit met OMNIRED® technologie, de beste materialen en een innovatief ontwerp.

WARMTE

Wetenschappelijk is bewezen dat OMNIRED® technologie meer thermische bescherming biedt dan vergelijkbare technologie. Thermoreactieve mineralen die in het materiaal zijn verwerkt, zetten lichaamswarmte om in infrarode emergie, die vervolgens terug naar het lichaam wordt gereflecteerd.

BESCHERMING

Het Exowear-materiaal bestaat uit drie lagen – een binnenvoering, een membraan en een buitenlaag – die samen bescherming bieden tegen de elementen. De lagen zijn waterafstotend, winddicht, ademend, sneldrogend en antimicrobieel.

COMFORT

Bewegingsvrijheid is essentieel in het water. ExoWear rekt alle kanten op en presteert dan ook beter dan standaardmaterialen die twee kanten op rekken. Dankzij deze superieure eigenschap is ExoWear des te elastischer en ventileert het nog beter.

KAP

Je hoofd is goed beschermd en blijft extra warm bij activiteiten in koud water.

Specificaties van de Bare ExoWear kap:

3-laags-materiaaltechnologie
2 mm Elastek full-stretch neopreen gelaatseal voor comfort en afdichting
Lang halsstuk zodat kap goed en comfortabel blijft zitten
Platgestikte naden

 

Oprolbaar snorkels zijn binnen

Wij zijn zo blij hiermee, de nieuwe Atlantis Suta Flex oprolbaar snorkels.

Dé perfecte snorkel voor op reis!

Rol hem op, stop hem in de bijgeleverde houder en neem hem mee in je bagage.

Verkrijgbaar in 10! verschillende kleuren.

En dat voor maar € 14,95

 

Black, Turquoise, Royal Blue, Sky Blue, Navy Blue, Graphite, White, Rose Pink, Milky Pink en natuurlijk Yellow

 

🐠🤿 Junior Open Water Duikavonturen in Loosdrecht! 🎉🥽

Ilse and Anna hebben een ongelooflijke prestatie geleverd en wij mogen ze feliciteren als nieuwe Junior Open water duikers!

Zo hebben zij zich door strakblauwe lucht met heel veel warmte, een beetje minder zicht en zelfs een regenachtige dag geworsteld, en ze hebben het fantastisch gedaan! 🌦️☔
Zon of regen niets hield deze kanjers tegen.💪

De opleiding werd met veel enthousiasme gegeven door het dynamische duo, Monique en André. Ze zijn. En laten we Phil niet vergeten, die zo nu en dan zijn charismatische verschijning liet zien.

Laten we nu een feestelijke shout-out geven aan Anna en Ilse voor hun geweldige prestatie! 🎉🎈
Wij hopen dat jullie samen nog talloze duiken gaan maken, vol avontuur en plezier! Het is duidelijk dat duiken met PADI in Loosdrecht één groot feest is! 🎊🥳

Duiken is niet alleen voor de stoere, avontuurlijke types! Het is voor iedereen die een beetje durft, een dosis nieuwsgierigheid heeft en bereid is om de onderwaterwereld te verkennen. Dus waar wacht je nog op? Doe met ons mee en ontdek de leukste kanten van duiken! 💦

VID-ers genieten van hoge temperaturen

Nu het duikseizoen weer in volle gang is, was het donderdag 22 juni weer tijd voor de traditionele mid-zomer-BBQ met het VID duikteam. Hoewel de weersverwachtingen in de dagen er voor er weinig rooskleurig uit zagen, begon het er tijdens de dag zelf op te lijken dat we gespaard zouden blijven van onweersbuien en enorme neerslag.
Om 7 uur ’s avonds verzamelden we met 11 duikers en 8 man kant-ploeg en BBQ-liefhebbers voor het event op Zandeiland 4, op dat moment nog gehuld in een druilerig regenbuitje. Nadat we compleet waren, en de kennis gemaakt was met de kersverse aanwas van het team (welkom!) splitsten we ons op in buddyparen en buddyteams voor een fijne duik in ons vertrouwde duikgebied.
Met watertemperaturen rond de 20 graden in de eerste 5 meter en waargenomen dips tot 11 graden rondom de Havik kwam iedereen verfrist, en met hulp van onze ijzersterke kant-ploeg weer vlot op de steiger om daarna snel om te kleden en aan de schuiven bij de BBQ. De wind was inmiddels wat aangetrokken, maar de regen definitief gestopt, zodat we droog aan tafel konden.
Vooral rondom de BBQ liepen de temperaturen nog verder op, met Grillmaster P aan het roer. Burgers en worstjes werden vakkundig gegaard, de ook aanwezige spare-ribs werden met een indrukwekkende BBQ-tang-techniek zonder morsen in stukjes gehakt en uitgedeeld. Ook al zorgde een windvlaag af en toe dat een drinkbekertje of ijsbergsla het luchtruim koos, het was een lekkere en perfect verzorgde BBQ.
Met als toetje een schitterende zonsondergang, namen we afscheid van elkaar. Op naar het volgende event!

Een zondag op Vinkeveen met Duikcentrum Loosdrecht

Een zondag op Vinkeveen met Duikcentrum Loosdrecht.

De dag begon vroeg, 7:30 uur op zand eiland 4.
Het zonnetje schijnt en de cursisten zijn allemaal fijn bijtijds.
Lekker begin dus.

Deze keer doen we duik 3&4 van de Open Water opleiding.
Daarnaast is er een scenario dag voor de Rescue opleiding.
Je voelt de spanning en het enthousiasme van de cursisten.

De groepen worden aan elkaar voorgesteld en de eigen planning begint.
Het mooie is dat duiken alles samen brengt.

De rescue cursisten helpen deze dag de Open Water cursisten.

De Open waters zitten in het complot voor de senario’s
Alleen wisten de Rescue’s dat nog niet 😉.

De set’s worden opgebouwd, de briefing is geven, tijd om lekker te plonsen.
De Open Waters gingen te water en deden hun afdaling.
Stuk voor stuk allemaal hoe ze het hebben geleerd.
Altijd mooi om te zien die volledige focus.
De Rescue duikers staan klaar voor actie, maar alles was onder controle.
Of toch niet?..
Na de eerste duik komt er een duiker in paniek boven.
De Rescue duikers schieten te hulp en zorgen gelukkig voor een goed einde.

Even tijd voor een break.
De hitte slaat toe bij een duiker en ook dit keer schieten de Rescue duikers te hulp.

Tijd voor duik 4.
Bij duik 4 ga je je eigen duikplan maken.
Je leert zelf met je kompas een duik te leiden en je duiktijd te bepalen.
Elk plan werd vastgelegd bij de service en sercurity om de veiligheid te kunnen waarborgen.
Bij elk duik setje gaat 1 begeleider mee om toezicht te houden.

Dit keer raakte 1 divemaster vermist.
Onze Rescue duikers gingen te water om de vermiste duiker te zoeken.

Gelukkig werd hij gevonden en kwam alles weer goed.

Aan het einde van de dag mochten wij met trots alle deelnemers feliciteren met het behalen van hun certificaten.

Het was een mooie zondag van Duikcentrum Loosdrecht.

VID’s duiken weer het buitenwater in!

Na een leuk en leerzaam zwembad-seizoen was het afgelopen week het moment voor de eerste tweewekelijkse donderdagse VID-buitenwaterduik. Om zeven uur stonden 8 liefhebbers, ondersteund door onze rotsvaste kant-ploeg, klaar om op Zandeiland 4 in Vinkeveen het seizoen in te luiden.
Met een watertemperatuur van 10-12 graden Celcius was het team verdeeld in ploeg ‘droogpak’ en ploeg ‘ijsvest’, de laatste verdient uiteraard extra credits voor het trotseren van de voorjaarstemperaturen in de Vinkeveense plassen.
In paren van 2 of 3 duikers werden de vertrouwde rondjes ‘bus, bos, baggerschuit’ opnieuw verkend, powerboat de Havik bezocht, en de veenwanden op 17 meter werden geïnspecteerd. Afhankelijk van de eerdere drukte was het zicht hier en daar iets minder, maar over het algemeen uitermate goed. Rivierkreeftjes, grondels en mooie baarzen kruisten geregeld ons pad en werden -dankzij een meegebrachte camera- door één van onze teamleden schitterend vastgelegd.
Tussen de 30 en 50 minuten later verschenen 8 blije, verfriste gezichten weer boven het wateroppervlak. Heerlijk dat het seizoen weer is begonnen, op naar de volgende!

Geverifieerd door MonsterInsights