Laatste nieuws

PADI

Gefeliciteerd Sergii en Marloes

Wat een prachtige dag om te duiken. Zon, zon en meer zon en daar hebben Sergii en Marloes allebei volop van genoten. Met dit weer waren duik 3 en 4 van hun opleiding tot PADI open water duiker en makkie. Gefeliciteerd allebei, wij zijn trots op jullie!

Duikteam Loosdrecht

Duiken kan altijd!

Na mijn 4de of 5de intro duik in het buitenland moest het er maar eens van komen, ik wilde graag mijn duikbrevet halen. Maar is dit zomaar mogelijk met een dubbele bovenbeen amputatie?

Na wat zoekwerk op het internet besloot ik maar eens langs te gaan bij Duikcentrum Loosdrecht om daar wat meer informatie te halen.
De reactie van Phil was eerlijk en duidelijk; Je kunt sowieso duiken, maar je brevet halen zullen we gaandeweg moeten zien of dat mogelijk is. Tijdens de eerste duiken in het zwembad, waarin de skills worden geoefend moesten er soms wat creatieve oplossingen worden gezocht. Maar in overleg met Miranda, Rob en Phil, was er altijd wel een oplossing voor de uitdaging die we ondervonden.
Daarin werd er altijd gevraagd hoe ik dacht iets te kunnen oplossen.
De professionaliteit en creativiteit van de instructie groep is iets wat mij bijzonder in opgevallen in de eerste lesweken.

Op 5 mei was het dan eindelijk zover we mochten naar buiten voor duik 1 en 2.
Het water was iets wat onstuimig maar we hadden er allemaal zin in. Op Vinkeveen bleken we weinig aanpassing nodig om alle skills te laten zien, want dat is het mooie aan duiken. Onderwater ben je gewichtsloos en zijn er weinig beperkingen in je beweging. Dus of je nu zwemt met je armen of met je vinnen, zolang je het veilig en verantwoord doet is er geen probleem.

Duik 3 en 4 waren op 12 mei.
Het water was iets rustiger en de buitentemperatuur iets warmer, ideale duikomstandigheden.
Tijdens duik drie werden de laatste skills afgenomen die iedereen met een voldoende afsloot. De laatste duik voor de opleiding hebben we als groep gepland en uitgevoerd. Het was een mooie ervaring!

Wat heb ik er van geleerd naast het duiken?

Dat het voor iedereen mogelijk is om te gaan duiken, met of zonder handicap onder water merk je weinig verschil. Het is niet zo ingewikkeld, want voor iedere uitdaging is een oplossing.

Het duiken vind ik zo leuk, dat ik er zeker mee door ga.
Mijn duikbrevet halen had ik veel eerder moeten doen, maar dat zegt vrijwel iedereen die het heeft gedaan. Miranda, Phil, Rob, Jan, Martijn en Hans bedankt voor het meedenken en fantastische cursus! Evelyn, David, Menno en Sietse gefeliciteerd met jullie brevet!

Heb jij een handicap of beperking, neem eens contact op met jouw lokale duikcentrum om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je ook altijd welkom bij duikcentrum Loosdrecht voor meer informatie.
Wellicht zien wij elkaar tijdens jouw opleiding, of anders onderwater!

Duikteam Loosdrecht

Gefeliciteerd Evelyn, David, Menno, Sietse en Marc

Even een stukje leren navigeren boven water en zijn wij er klaar voor. Duik 3 en 4 van de PADI open water opleiding inclusief navigatie boven en onderwater. Samen hebben Evelyn, David, Menno, Sietse en Marc allemaal hun beste kant laten zien en kunnen vanaf nu zichzelf “PADI Open water duiker” noemen. Gefeliciteerd allemaal.

Jr. Open water

Eindexamen PADI Jr. Open waters

Na 5 maanden komt er bijna een eind aan. Vandaag hebben de PADI Jr. Open water cursisten hun “Touch” theorie examen gedaan onder supervisie, hier op Duikcentrum Loosdrecht. Eerlijk is eerlijk, ze zijn allemaal met top cijfers geslaagd. Rachel, Mika, Roan en Senna, van harte gefeliciteerd. Op naar de buiten water duiken.

Duikteam Loosdrecht

Gezellige zondag op Vinkeveen

Het was warmer onder water dan boven, maar de gezelligheid zat er als nog goed in. Alle 5 cursisten hadden het super naar hun zin en zijn allemaal geslaagd voor duik 1 en 2 ondanks de water omstandigheden, top duikers zijn ze, wij zijn erg trots op ze!

Geen categorie

Haal je PADI hier,

aanstaande dinsdag begint de volgende opleiding voor PADI Open water duiker….Schrijf je nu in
Bij Duikcentrum Loosdrecht ligt de weg naar de wereld onder water voor je open. De ervaren staf staat garant voor plezier en veiligheid tijdens deze reis. De PADI duikopleidingen zijn wereldwijd erkend en openen een deur naar nieuw avontuur!

Geen categorie

Gefeliciteerd Michelle

Wat doe je als het mooi weer is buiten? Juist “Duiken”. Dat heb ik gisteren gedaan samen met Michelle voor haar PADI droogpak specialty. Deze specialty is “Gratis” bij ieder nieuw droogpak van BARE gekocht bij Duikcentrum Loosdrecht.

Geen categorie

Eerste duik met de Suunto D5

Het was vroeg opstaan vandaag om mijn eerste duik te maken met de Suunto D5. Suunto’s nieuwste polscomputer, een stijvolle duikcomputer die heel makkelijk te gebruiken is. Het is ontworpen om zo duidelijk en makkelijk te zijn in het gebruik dat je tijd over hebt om te genieten. Je kunt hem stylen zoals jij dat wilt met vier verschillende behuizingen en heel veel verschillende banden om uit te kiezen. Een band wisselen is een peuleschil door het nieuwe snelkoppeling systeem van de banden met de D5. Na het duiken kun je de D5 via bluetooth verbinden met je mobiel en de gratis Suunto APP.

Te kopen bij Duikcentrum Loosdrecht

D5 White en Black € 599,00
D5 All Black / Black Lime € 649,00
Tank pod € 259,00