Laatste nieuws

PADI

Goed bezig Jan!

Onze nieuwe PADI Openwater instructeur Jan geeft vanavond voor het eerst de briefing van les 3 van de PADI openwater opleiding.

Goed bezig Jan!

 

PADI

Gefeliciteerd Ingrid, Maxime, Marscha en Thom

Afgelopen vrijdag hebben deze kanjers hun PADI Advanced openwater opleidingen afgerond met de diep en nacht duiken.

Super gedaan allemaal, wij zijn trots op jullie en wensen jullie veel duik plezier in de toekomst

Duikteam Loosdrecht

PADI Openwater referral

Normaal zijn wij hier in Nederland gewend om PADI openwater referrals uit te schrijven zo dat cursisten hun opleidingen kunnen afmaken op vakantie.

Vandaag hebben wij 2 cursisten ontvangen vanuit het buitenland en hun geholpen met het afmaken van hun opleiding hier in Nederland.

Een super leuk ervaring voor ons allemaal.

Gefeliciteerd Sarah en Benjamin met het behalen van jullie PADI Jr. openwater opleiding. Jullie zijn toppertjes.

Geen categorie

Prachtig avond voor een PADI Advanced open water cursus

Wat een prachtig lucht bij onze duiken vanavond.
Vorig jaar hebben Maxime, Ingrid, Marsha en Thom allemaal hun PADI openwater bij ons gehaald.
Dit jaar zijn ze bezig met hun advanced te halen.
Veel succes met de volgende twee duiken

Wil je meer weten over de PADI advanced openwater opleiding, lees hier verder over hoe je ook je grenzen kan verleggen.

PADI Pro-opleidingen

Gefeliciteerd Jan met het behalen van je PADI IDC

Het begon in januari 2017 toen wij een e-mail ontvingen van Jan met een vraag over de PADI Advanced openwater opleiding.
Jan had niet eens zijn PADI openwater opleiding maar was ervan overtuigd dat hij duiken zou leuk vinden en meer wilde leren.
Eenmaal terug van vakantie waar hij had leren duiken begonen wij samen met een traject van opleidingen, specialties en vrije duiken. Afgelopen zondag heeft Jan als hoogtepunt zijn PADI Instructeurs opleiding afgerond.
WOW, super gedaan Jan, wij zijn trots op jou en alles dat je hebt bereikt.
Welcome to the Team

PADI

Gefeliciteerd Sergii en Marloes

Wat een prachtige dag om te duiken. Zon, zon en meer zon en daar hebben Sergii en Marloes allebei volop van genoten. Met dit weer waren duik 3 en 4 van hun opleiding tot PADI open water duiker en makkie. Gefeliciteerd allebei, wij zijn trots op jullie!

Duikteam Loosdrecht

Duiken kan altijd!

Na mijn 4de of 5de intro duik in het buitenland moest het er maar eens van komen, ik wilde graag mijn duikbrevet halen. Maar is dit zomaar mogelijk met een dubbele bovenbeen amputatie?

Na wat zoekwerk op het internet besloot ik maar eens langs te gaan bij Duikcentrum Loosdrecht om daar wat meer informatie te halen.
De reactie van Phil was eerlijk en duidelijk; Je kunt sowieso duiken, maar je brevet halen zullen we gaandeweg moeten zien of dat mogelijk is. Tijdens de eerste duiken in het zwembad, waarin de skills worden geoefend moesten er soms wat creatieve oplossingen worden gezocht. Maar in overleg met Miranda, Rob en Phil, was er altijd wel een oplossing voor de uitdaging die we ondervonden.
Daarin werd er altijd gevraagd hoe ik dacht iets te kunnen oplossen.
De professionaliteit en creativiteit van de instructie groep is iets wat mij bijzonder in opgevallen in de eerste lesweken.

Op 5 mei was het dan eindelijk zover we mochten naar buiten voor duik 1 en 2.
Het water was iets wat onstuimig maar we hadden er allemaal zin in. Op Vinkeveen bleken we weinig aanpassing nodig om alle skills te laten zien, want dat is het mooie aan duiken. Onderwater ben je gewichtsloos en zijn er weinig beperkingen in je beweging. Dus of je nu zwemt met je armen of met je vinnen, zolang je het veilig en verantwoord doet is er geen probleem.

Duik 3 en 4 waren op 12 mei.
Het water was iets rustiger en de buitentemperatuur iets warmer, ideale duikomstandigheden.
Tijdens duik drie werden de laatste skills afgenomen die iedereen met een voldoende afsloot. De laatste duik voor de opleiding hebben we als groep gepland en uitgevoerd. Het was een mooie ervaring!

Wat heb ik er van geleerd naast het duiken?

Dat het voor iedereen mogelijk is om te gaan duiken, met of zonder handicap onder water merk je weinig verschil. Het is niet zo ingewikkeld, want voor iedere uitdaging is een oplossing.

Het duiken vind ik zo leuk, dat ik er zeker mee door ga.
Mijn duikbrevet halen had ik veel eerder moeten doen, maar dat zegt vrijwel iedereen die het heeft gedaan. Miranda, Phil, Rob, Jan, Martijn en Hans bedankt voor het meedenken en fantastische cursus! Evelyn, David, Menno en Sietse gefeliciteerd met jullie brevet!

Heb jij een handicap of beperking, neem eens contact op met jouw lokale duikcentrum om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard ben je ook altijd welkom bij duikcentrum Loosdrecht voor meer informatie.
Wellicht zien wij elkaar tijdens jouw opleiding, of anders onderwater!

Duikteam Loosdrecht

Gefeliciteerd Evelyn, David, Menno, Sietse en Marc

Even een stukje leren navigeren boven water en zijn wij er klaar voor. Duik 3 en 4 van de PADI open water opleiding inclusief navigatie boven en onderwater. Samen hebben Evelyn, David, Menno, Sietse en Marc allemaal hun beste kant laten zien en kunnen vanaf nu zichzelf “PADI Open water duiker” noemen. Gefeliciteerd allemaal.