VID-ers genieten van hoge temperaturen

Nu het duikseizoen weer in volle gang is, was het donderdag 22 juni weer tijd voor de traditionele mid-zomer-BBQ met het VID duikteam. Hoewel de weersverwachtingen in de dagen er voor er weinig rooskleurig uit zagen, begon het er tijdens de dag zelf op te lijken dat we gespaard zouden blijven van onweersbuien en enorme neerslag.
Om 7 uur ’s avonds verzamelden we met 11 duikers en 8 man kant-ploeg en BBQ-liefhebbers voor het event op Zandeiland 4, op dat moment nog gehuld in een druilerig regenbuitje. Nadat we compleet waren, en de kennis gemaakt was met de kersverse aanwas van het team (welkom!) splitsten we ons op in buddyparen en buddyteams voor een fijne duik in ons vertrouwde duikgebied.
Met watertemperaturen rond de 20 graden in de eerste 5 meter en waargenomen dips tot 11 graden rondom de Havik kwam iedereen verfrist, en met hulp van onze ijzersterke kant-ploeg weer vlot op de steiger om daarna snel om te kleden en aan de schuiven bij de BBQ. De wind was inmiddels wat aangetrokken, maar de regen definitief gestopt, zodat we droog aan tafel konden.
Vooral rondom de BBQ liepen de temperaturen nog verder op, met Grillmaster P aan het roer. Burgers en worstjes werden vakkundig gegaard, de ook aanwezige spare-ribs werden met een indrukwekkende BBQ-tang-techniek zonder morsen in stukjes gehakt en uitgedeeld. Ook al zorgde een windvlaag af en toe dat een drinkbekertje of ijsbergsla het luchtruim koos, het was een lekkere en perfect verzorgde BBQ.
Met als toetje een schitterende zonsondergang, namen we afscheid van elkaar. Op naar het volgende event!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights