VID’s duiken in de Boschmolenplas

Afgelopen zondag 06-08 trokken de VID’s naar de Boschmolenplas in Heel, Limburg, voor het maandelijks zondag uitje. Voor de meeste van ons een flinke rit van bijna twee uur, maar deze plas zou dan ook de moeite waard moeten zijn.
Eenmaal aangekomen op locatie was het een plekje zoeken op de aardig vol lopende parkeerplaats. Gelukkig konden we met z’n allen redelijk bij elkaar staan, wel zo gezellig. Inmiddels was het ook al een tijdje aan het regen, en dat zou de rest van de dag niet echt meer ophouden. Maar goed, dat hield ons in ieder geval niet tegen, nat worden we toch!

Nadat iedereen gearriveerd was, gingen we even kort de duikstek verkennen. De Boschmolenplas kent vier ingangen waar je te water kunt. Zelf stonden we met de auto’s het dichts bij ingang 4, wat dus ideaal was om in te stappen. De buddyparen werden ingedeeld, en was het tijd om de sets op te bouwen en aan te kleden.
Tegen 11.00 uur gingen we te water voor de eerste duik, de meeste kozen ervoor om vanaf de kant rechts af te slaan waar een groot aantal objecten zouden moeten liggen. We zijn zeker van alles tegen gekomen, van vrachtcontainers tot boot wrakjes, buizen, vliegtuig, een (duik) Minion en meerdere platformen. Ook aan onderwater leven geen gebrek. Naast veel beplanting en grassoorten, zat hier ook voldoende vis. Veel klein spul en kwalletjes.
Één duikpaar was zo gelukkig om een Snoekbaars en karper te zien!

Na een klein uurtje duiken was het even bijkomen aan de kant met een kop koffie of thee en meegebrachte lunch. Het was ook even kort gestopt met regenen, dat was wel zo fijn.
Na de lunch gingen de meeste nog voor een tweede duik. De buddy paren werden hier en daar wat door elkaar gehusseld. Sommige kozen ervoor om een andere ingang te kiezen om zo nog een ander stuk van het duikgebied te verkennen.
Naderhand was het de spullen inpakken en omkleden, dit keer in de regen helaas. Nog even kort nagepraat maar daarna afscheid genomen van elkaar voor de lange terugreis. Al met al een zeer geslaagde dag, en zeker de moeite waard om nog een keer terug te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights