VID’s duiken weer het buitenwater in!

Na een leuk en leerzaam zwembad-seizoen was het afgelopen week het moment voor de eerste tweewekelijkse donderdagse VID-buitenwaterduik. Om zeven uur stonden 8 liefhebbers, ondersteund door onze rotsvaste kant-ploeg, klaar om op Zandeiland 4 in Vinkeveen het seizoen in te luiden.
Met een watertemperatuur van 10-12 graden Celcius was het team verdeeld in ploeg ‘droogpak’ en ploeg ‘ijsvest’, de laatste verdient uiteraard extra credits voor het trotseren van de voorjaarstemperaturen in de Vinkeveense plassen.
In paren van 2 of 3 duikers werden de vertrouwde rondjes ‘bus, bos, baggerschuit’ opnieuw verkend, powerboat de Havik bezocht, en de veenwanden op 17 meter werden geïnspecteerd. Afhankelijk van de eerdere drukte was het zicht hier en daar iets minder, maar over het algemeen uitermate goed. Rivierkreeftjes, grondels en mooie baarzen kruisten geregeld ons pad en werden -dankzij een meegebrachte camera- door één van onze teamleden schitterend vastgelegd.
Tussen de 30 en 50 minuten later verschenen 8 blije, verfriste gezichten weer boven het wateroppervlak. Heerlijk dat het seizoen weer is begonnen, op naar de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door MonsterInsights